Clown's life

Egy vérbeli bohóc

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled."

Ákos

Hangulat

The Fray - How to save a life

"Where did I go wrong, I lost a friend"

Pillanat

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Olvas

    Címkék

    ákos (9) belhon (5) bringa (13) buli (1) film (11) foci (7) friends (23) gamez (3) gasztro (11) gondolkodik (83) idézget (37) jövő (27) képben (5) kiállítás (3) kocka (10) komikus (20) koncert (10) könyv (8) kreatív (15) külhon (12) lak (2) mindennapok (75) mobilkép (5) mozgókép (12) múlt (17) offer (14) párperc (36) pszf (28) reklám (6) sdf (3) snowsport (5) túra (2) vik (21) világ (38) zene (64) zöld (4) Címkefelhő

    Reggeli morzsák

    2009.12.15. 11:52 :: Franyek

    Azzal a hírrel köszöntettek reggel a rádióban, hogy 2014-től csak emelt szintű érettségivel lehet felvételizni. Nice. Szerintem ez már jó irányt mutat, de majd később mélyebb okfejtést. (Főleg mert a neten még nem is találtam tuti hír forrást. Szóval előre elnézést, ha fake a hír.)

    Aztán örömmel vettem észre, hogy ingyen letölthető egy pár Bijou szám a honlapjukról. A hónapra pedig sikerült leszerveznünk egy Péterfy Bori koncertet. Ez már nagyon jól fog jönni. Kezdenek elvonási tüneteim lenni. Nice.

    4 komment

    Címkék: zene világ mindennapok

    A bejegyzés trackback címe:

    https://franyek.blog.hu/api/trackback/id/tr151599465

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.12.15. 12:21:37

    2014 messze van, addig sok gyökeret fel fognak venni olyan helyekre ahonnan később kihullhatnak. Mondjuk a kezdeményezés tényleg üdvözlendő, de szerintem az egyetemek is léphetnének valamit, már ha megvan a jogkörük hozzá egyáltalán. (Nem hiszem, hogy fake a hír, a rádió is bemondta - ha ez hitelesnek számít egyáltalán :) )

    Egy Bori koncertnek én is tudnék most örülni, ha nem lenne még egy vizsgám csütörtökön. Na de jön még ő ide a közelbe :)

    Franyek 2009.12.15. 20:18:38

    @sylverdevil: Azért kérdőjelezem meg a hírt, mert reggel, kómásan könnyen félre hallhattam :)

    2014 még mindig közelebb van a semminél :P Az én véleményem pedig az, hogy az egyetemek/főiskolák csak próbálnak életben maradni és ezzel együtt esik a nívó is. Röhögtem mikor megtudtam, hogy nálunk a 40% már a kettes alsója. Igaz én sem veszem sokszor könnyen az akadályt, de még így is sokan kiesnek. Ha pedig 50-60% körül lenne...
    Felőlem képezzenek ennyi embert, de az államnak csak annyi embert kellene támogatnia, amennyire tényleg szüksége van az országnak. Most nem akarok egy szakot sem kiemelni, de nem elképzelhetetlen, hogy sok szak csak van, de minek... Gróf Balázsnak volt egy nagyon jó képregénye erről, aminek tömören annyi volt a lényege, hogy Günter láblógatásból diplomázott és mi lett belőle?! Láblógató tanár...

    Aztán ha már megoldották ezt a kérdést, akkor persze foglalkozni kellene az oktatás színvonalával, de szerintem az egész nem az egyetemek hibája, hogy sok 'hülyegyerek' (tisztelet a kivételnek!) kerül ki a gimnáziumokból/középiskolákból, akik persze mind diplomát akarnak, és ezt minimális erőbefektetéssel meg is szerzik, de tudást valahogy nem igazán szereznek.

    Végül pedig ott tartunk, hogy valószínűleg azért alacsony a színvonal, mert a kutya se akar ilyen fizetésért elmenni tanárnak. A jó tanár pedig ritka, mint a fehér holló. Persze lehet, hogy nem csak ebben gyökerezik a probléma, hanem mondjuk a tanulók hozzáállásában és egyebekben, de szerintem ez bonyolultabb, mint te azt hinnéd.

    sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.12.15. 22:20:09

    @Franyek: tudom én, hogy így megy ahogy írod (fejkvóta és barátai) csak nem akartam belemenni. tudják ezt az oktatók is és mégis csodálkoznak, hogy esik a színvonal. hát meglepő...

    A láblógató-szak pedig érdekes elgondolás. Elborzaszt a tény, hogy vannak szakok ahol úgy lehet ZH-t írni, hogy mosolyogva kimegy a tanár, hogy nyugodtan dolgozzanak a kedves hallgatók, vagy a vizsga egy kötetlen elbeszélgetés (itt a bioszosok kedvenc kurzusa a sejthalál, ahol a halálról beszélgetnek vizsgán-vizsga helyett)

    Franyek 2009.12.16. 21:38:54

    @sylverdevil: Szerintem nem az oktatókon múlik, hogy milyen a színvonal. Ezt a 'benttartandó' embersereget inkább a felső vezetés (vagy sajnos még ők se) szablya meg, ők meg nem tehetnek arról, hogy ennyi okos tojás jár abba az iskolába.

    Vannak persze 'laza' helyek, de akkor az a iskola/diploma olyan is, és ne mondja senki se, hogy szegény diplomás fiatalok nem kapnak állást, mert manapság sokkal többet jelent, hogy honnan van a diplomád, mint a puszta ténye. Nagyapáink kora volt a szép, mikor volt egy diplomának értéke. Függetlenül a származási helyétől, mert akkor még nem voltak kamu iskolák, ahova ha fizetnének, akkor sem mennék. Nem hogy még én fizessek...

    Amúgy nálunk is vannak ilyen tantárgyak, hogy nulla tanulás és jó eredmény, de ilyen töltelékek.
    Volt egy videó a youtubeon, ahol a diákok laptopból puskáztak, de most nem találom. Igaz idén kicsit bekeményítettek, de egy csordultig telt 500 fős előadóban még a 10 ember is kevés felügyelni. Bár idén laptop már nem volt.
    süti beállítások módosítása