Clown's life

Egy vérbeli bohóc

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled."

Ákos

Hangulat

The Fray - How to save a life

"Where did I go wrong, I lost a friend"

Pillanat

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Olvas

    Címkék

    ákos (9) belhon (5) bringa (13) buli (1) film (11) foci (7) friends (23) gamez (3) gasztro (11) gondolkodik (83) idézget (37) jövő (27) képben (5) kiállítás (3) kocka (10) komikus (20) koncert (10) könyv (8) kreatív (15) külhon (12) lak (2) mindennapok (75) mobilkép (5) mozgókép (12) múlt (17) offer (14) párperc (36) pszf (28) reklám (6) sdf (3) snowsport (5) túra (2) vik (21) világ (38) zene (64) zöld (4) Címkefelhő

    Kis dolog neki, de nagy dolog nekünk

    2010.11.07. 16:06 :: Franyek

    F: ...Már várom azt a pillanatot, mikor be fog dőlni a kártyavár.
    D: Nem fog. Meg fogj a úszni az egészet, de ne is foglalkozz vele, mert te több leszel!!!!

    Barátkozás. Mindannyian műveljük, hogy ne legyünk egyedül, hogy körül vegyük magunkat olyan emberekkel, akiket szeretünk, kedvelünk, megbízunk, elfogadunk. Ám ennek a folyamatnak is vannak gyenge pontjai. Itt van például a csalódás.

    Senkitől sem várhatjuk el azt, hogy megfeleljenek a mi elvárásainknak, de úgy érzem, hogy vannak olyan dolgok, amik talán elengedhetetlenek számomra, hogy a másikra barátként tekintsek. Lehet sok ilyen dolog van, ami szerintem egy embernek alapvető tulajdonságának kell, hogy legyen, de talán a tisztesség ezek közül a legfontosabb.

    Nem vallom magam egy szent embernek, de vannak azok a határok, amiket magam sem lépek át. Persze könnyebb lenne az élet, hogy ha mindig csak a kiskapukat keresném és úgy vetném magam keresztül az élet nehézségein, de vannak azok a dolgok, amikre azt mondom, hogy NEM. Szerintem nem azért jöttünk a földre, hogy csak lébecoljunk és élvezzük az élet adta lehetőségeket, nem. Azért vagyunk itt, hogy csináljunk is valamit, hogy jobbak legyünk mi is és a világunk is, de ezt a folyamatos kiskapuk keresésével nem lehet elérni. Amikor pedig azt látom, hogy más ezt teszi és tojik az egészre, hogy erről ki, mit gondol, akkor az fáj. Ha még távolinak érezném az illetőt, akkor lehet nem fájna annyira, de így ez még rosszabb.

    Az egészben pedig az a legelszomorítóbb, hogy nem ő az egyetlen. Ebben az országban emberek ezrei gondolkodnak hasonlóképpen, mert anno ők nem látták kiskorukban sehol sem, hogy ez mi. Milyen élmény az valamiért küzdeni és azt végül megszerezni. Képtelenek fel fogni azt, hogy ez egy mekkora élmény. Meg az sem jut el a csepp agyukig, hogy mondjuk másokon élősködnek. Lehet közvetve nem látszik, de kihasználnak embereket. Tisztességtelen munkával szereznek meg olyan dolgokat, amiket ők nem is érdemelnének meg, ami másnak jobban kijárna, mert lehet ő kevesebb, de azt legalább önerőből tette meg. Ha pedig a tisztességes embert nem díjazzák, akkor egy idő után összedől. Érzi, hogy ha más tisztességtelenül többre képes, mint ő, akkor minek szenvedjen??!! Nem is fog, egy idő után ő is felad az erőlködéssel és tisztességtelenné válik, aki persze újabb tisztességtelen embereket termel és a végén senki sem fog semmit sem csinálni. Nagyon biztatóan hangzik. Köszönjük nektek emberek!

    Végére hozzátenném, hogy magam is hibás lehetek ezért egy picit. Van körömben egy ilyen személy, akiért egy kicsit felelősséggel is tartozom. Miért?! Szeretem és kedvelem őt, de ezekben a pillanatokban elbizonytalanodom. Nagyon fájó, hogy képtelen vagyok elmagyarázni neki, hogy az élet nem így működik. Miért nem próbálom meg? Mert tudom, hogy süket fülekre találnék, amíg ez a tüske bennem van addig meg nem tudok úgy nézni rá, mint régen. Lehet most jött el az égveled?

    Szólj hozzá!

    Címkék: jövő friends világ

    A bejegyzés trackback címe:

    https://franyek.blog.hu/api/trackback/id/tr772430773

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása