Clown's life

Egy vérbeli bohóc

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled."

Ákos

Hangulat

The Fray - How to save a life

"Where did I go wrong, I lost a friend"

Pillanat

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Olvas

    Címkék

    ákos (9) belhon (5) bringa (13) buli (1) film (11) foci (7) friends (23) gamez (3) gasztro (11) gondolkodik (83) idézget (37) jövő (27) képben (5) kiállítás (3) kocka (10) komikus (20) koncert (10) könyv (8) kreatív (15) külhon (12) lak (2) mindennapok (75) mobilkép (5) mozgókép (12) múlt (17) offer (14) párperc (36) pszf (28) reklám (6) sdf (3) snowsport (5) túra (2) vik (21) világ (38) zene (64) zöld (4) Címkefelhő

    Forrásautomatizmus?!

    2009.06.09. 12:25 :: Franyek

    Mi a Nemzeti Civil Alapprogram feladata?

    Az Országgyűlés a társadalmi szervezetek és alapítványok működési feltételeinek állami garanciákkal való biztosítása érdekében, a civil szervezetek részére található, költségvetési forrásautomatizmusra épülő, pártpolitikától mentes forrásokat biztosított a Nemzeti Civil Alapprogram keretében.

    Kérdésre megfogalmazhatták volna a választ úgy is, hogy A civil szervezetek működéséhez és tevékenységéhez biztosít központi költségvetési támogatást. Ezen a ponton jöttem rá, hogy a közgazdászokhoz miért áll közelebb a jogász szakmai, mint valamelyik másik tudományos ág. Amúgy marha szép egy mondat, csak éppen a lényeg nem derül ki belőle.

    Itt eszembe jutott az a levél, amit az APEH-től kaptam, mikor okmánybélyeget váltottam vissza. 2 és fél oldalas volt a levél, de lényege az egésznek annyi volt, hogy kérelmem elfogadták és 30 napon belül utalják a pénzt. Meg, hogy mit kell tennem, hogy ha fellebbezni kívánok. Persze a levélben csak 20 utalás volt 1-1 törvényre, amiket ha megkeresek és elolvasok, akkor sem értek meg. Szóval akkor kérdem én, mi a búbánatért kell egy kispolgárt törvényekkel, meg 3szor 360fokot leírt körmondatokkal bombázni?! Ja, hogy ne értsem meg. Köszi. Amúgy ez egy óriási papír pazarlás. Látszik, hogy nincsenek Green Peacesek a hivatalokban.

    2 komment

    Címkék: világ gondolkodik pszf

    A bejegyzés trackback címe:

    https://franyek.blog.hu/api/trackback/id/tr851170105

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.06.09. 16:16:42

    papírpazarlás ellen: én speciel gyűjtöm az egyoldalas papírokat és szoktam rájuk nyomtatni (receptek, de most a tételek élik épp virágkorukat), így legalább valaki kihasználja :)

    a fenti mondat pedig valóban szemet gyönyörködtető :)

    Franyek 2009.06.10. 20:40:39

    Ez meg van nálam is, csak a recept nyomtatáson már túlontúl. Azon gondolkozom már régóta, hogy az elhasznált papírlapokat elkülönülten kellene gyűjtenem és a szelektívbe kidobni. Csak még nem jött valami ötlet, hogy hogyan vitelezzem ki a tárolását...
    süti beállítások módosítása