Clown's life

Egy vérbeli bohóc

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled."

Ákos

Hangulat

The Fray - How to save a life

"Where did I go wrong, I lost a friend"

Pillanat

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Olvas

    Címkék

    ákos (9) belhon (5) bringa (13) buli (1) film (11) foci (7) friends (23) gamez (3) gasztro (11) gondolkodik (83) idézget (37) jövő (27) képben (5) kiállítás (3) kocka (10) komikus (20) koncert (10) könyv (8) kreatív (15) külhon (12) lak (2) mindennapok (75) mobilkép (5) mozgókép (12) múlt (17) offer (14) párperc (36) pszf (28) reklám (6) sdf (3) snowsport (5) túra (2) vik (21) világ (38) zene (64) zöld (4) Címkefelhő

    Édes száj

    2009.03.07. 20:00 :: Franyek

    Makesszal már nagyon régóta terveztük, hogy közösen megcsináljuk. Hétvégén a terveink megvalósultak.

    Somlói galuska


    Hozzávalók:

    Piskótához:
    • 8 tojás
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 4 dkg darált dió
    • 2 dkg kakaó
    Krémhez:
    • 1 liter tej
    • 4 tojás
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • pudingpor
    Sziruphoz:
    • 3 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 cl rum
    Szóráshoz:
    • 10 dkg reszelt dió
    • 5 dkg mazsola
    • 6 dkg kakaópor
    Öntethez:
    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1,5 dl víz
    • 1 dl rum
    Díszítéshez:
    • 4 dl tejszínhab

    A tojássárgáját fele cukorral habosra, a tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A két habot egymásba keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A masszát három részre osztjuk, az egyikbe darált diót keverünk, a másikba kakaót. Papírral borított sütőlemezre simítva a három különböző színű lapot megsütjük, kb. 180 c°-on.

    Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel simára keverjük, majd beleöntjük a forrásba lévő 9 dl tejbe, sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliás cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. A sziruphoz felforraljuk a vizet, s belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéját.

    Egy mélyebb tepsibe tesszük a sárga piskótalapot, meglocsoljuk langyos sziruppal s rummal, és rákenjük a töltelék felét. Megszórjuk a darált dió és a mazsola felével. Rátesszük a kakaós piskótalapot, meglocsoljuk sziruppal, a rummal, és rákenünk a maradék töltelékből, megszórjuk mazsolával és dióval. Felülre kerül a dióslap, rálocsoljuk a maradék szirupot és rumot, rákenjük a maradék sárgakrém tölteléket, majd kakaóval megszitáljuk. Hűtőbe tesszük.

    Tálaláskor a somlói galuskát levesmerőkanállal kis tányérra adagoljuk, tejszínhabbal díszítjük, és csokoládéöntettel meglocsoljuk.

    Öntet készítéséhez: kb 1,5 dl forró vízben felolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük a a rumot.

    Önmagunkhoz képest szerintem remekül teljesítettünk. Bár a csokiöntetből talán többet kellene hozzá csinálni szerintem, de ezt mondjuk biztos ember válogatja. Én szeretem, ha tocsog, mint a menzán a piskóta kocka nyakon öntve. Meg a mazsolából is rakhattunk volna többet, de első neki futásnak finom lett. Legközelebb magasabbra tesszük a lécet és a tejszínhabot is meg fogjuk csínálni. A mennyiségét tekintve pedig kétszer ennyi lett, mint a képen látható. 10-15 főnek biztso elég!
    A kicsit lustábbaknak meg azt mondanám, hogy meg lehet próbálkozni a boltban kapható kész tortalapokból, vagy babapiskótából is.

     

    És sikerült azt a piszok táblázatot oda szerkeszteni. YES.

    Szólj hozzá!

    Címkék: friends gasztro mobilkép

    A bejegyzés trackback címe:

    https://franyek.blog.hu/api/trackback/id/tr35984369

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása