Úgy érzem, hogy most az élet egyik legnagyobb kérdését fogom feszegetni.
Ha kaja szag van a lakásban, akkor apum már egyből ugrik, hogy szellőztessen, mert büdös van. A kaja szag miért büdös?! Az kaja szag, finom, mint ahogy az étel, amiből származik az illat.
Tegnap hagymával küzdöttem, mert nekem a 'amivandobdbele' salátámba bele akartam vágni egy fej hagymát. Kétszer is megkönnyeztem, de megküzdöttem vele. Azt hittem, hogy itt véget értek megpróbáltatásaim. Tévedtem, az elfogyasztásába is kisebb könnyeket ejtettem, de megettem, mert hagyma egészséges, a hagyma jó. Természetesen a szaga, és az íze még mindig benne van a számban, de ez nekem kellemes. A hagyma ütősebb, és hatásosabb, mint bármely extra erős rágó. Ha rám lehel egy hagyma illatú ember, akkor szerintem nem fogok utána csúnyán nézni, mert a hagyma jó.
A hagyma a szobámat is magába kerítette, szóval lazán elverte bármelyik szobaillatosítót. Igaz, nincs rózsa illat, de akkor is überelte őket. A hagyma mit tud, amit ezek nem?! Mondjuk, ha valaki elmagyarázná, akkor sem érteném meg, de Shrek óta mindenki tudja, hogy a hagyma réteges.
Amúgy nem minden hagyma ilyen ütős, mint a magyar. Görögországban például mézédes. Minden görög saláta meg volt spékelve jó so hagymával, és hát első reakciónk, hogy ezzel csak óvatosan, de nem kell félni tőle. Ha kezembe került volna egy fej megpucolt hagyma, akkor szerintem lazán megettem volna, mint egy almát. Isteni volt.
Végül egy idézet a hagymák és a könnycsatornák viszonyáról:
"Nincs könnyfakasztóbb egy jó makói hagymánál."