Régen volt már gasztros bejegyzés, de ez az élmény annyira friss és annyira büszke vagyok magamra, hogy egy posztba sűrítem.
Először tisztázzunk valamit a tortillát illetően. Két féle tortilla létezik, a mexikói (ő a közismertebb) és a spanyol. Alapjában a nevükön kívül semmi közös nincsen bennük. A mexikói tortilla az a lap, amit minden nagy hipermarketben lehet kapni és jobb helyeken kukoricalisztből készítik. A spanyol kiadása pedig egy krumplis omlett tulajdonképpen. Ennyit az előtörténetről, nah de miért is kezdtem a főzőcskébe...
Vasárnapi kiruccanásunkból hazafelé tartva, a madaras tescoban meg láttam az egyik polcon egy csomag tortillát, amire azt mondtam, hogy próbáljuk már ki. Rendben, zsupsz a kosárba. Arra mondjuk nem gondoltam, hogy már ma meg is esszük, de mivel ez lett kitalálva vacsorára, nem volt mit tenni. A feladat pedig nekem lett kiosztva, szóval elkezdtem gyorsan recepteket bújni, mert hogy az az újság, ami a nyaraláson velünk volt és egy remek receptet tartalmazott, azt nem leltem meg. Szóval sok-sok receptet átnyálaztam a neten, de egyikre se mondtam volna, hogy nah most ezt Illetve volt egy, de az úgy kezdődött, hogy 2 óráig pácoljunk. Majd legközelebb, de most ezt kicsit gyorsabban kellett volna megcsinálni. Egy esélyem maradt. Improvizálok. A végeredmény pedig nagyon jól sikeredett.
Hozzávalók (6 torilla tekercshez):
- egy csomag tortilla
- 3 szelet csirkemell
- só, bors, oregánó
- olaj
- egy TV paprika
- egy kaliforniai paprika
- pár levél jégsaláta
- 2 paradicsom
- 2 szál póréhagyma
- majonéz
Először vágjuk fel a csirkemelleket apró, 2 centis csíkokra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, origánózzuk be őket, aztán felmelegített olajon jól süssük meg őket. (Én úgy szeretem, ha már pirulnak, de ez ízlések és pofonok). Amíg sül a csirke, addig vágjuk apró kockákra a TV és kaliforniai paprikákat. Ha kész a csirke, akkor szedjük ki egy tálba, a még meleg serpenyőbe tegyük bele az apróra vágott paprikákat és kicsit fonnyasszuk meg őket. A hozzávalókban lévő zöldségeket vágjuk apróra és halmozzuk fel egy tányérra. Ha ezekkel kész vagyunk akkor mikróban egy 10-20 másodperc alatt egyesével melegítsük fel a tortillákat. A tészta közepében halmozzuk fel ízlés szerint a csirkét, zöldségeket, majonézt (Vigyázat, könnyen telítődhet és akkor kezelhetetlenné válik a tekercs!), tekerjük fel és az egyik végénél hajtsuk be a tortillát. Jó étvágyat! :)
Persze ezt lehet sok féleképpen elkészíteni, de az itthon akadt alapanyagokból nekem ezt sikerült elkészíteni, ami az egész családnak ízlett :)