Clown's life

Egy vérbeli bohóc

„Szerintem az a rock and roll, hogy elmondod a véleményed, akkor is, ha veszélyekkel jár, nem tojsz be, ha emiatt valaki elfordul tőled."

Ákos

Hangulat

The Fray - How to save a life

"Where did I go wrong, I lost a friend"

Pillanat

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Olvas

    Címkék

    ákos (9) belhon (5) bringa (13) buli (1) film (11) foci (7) friends (23) gamez (3) gasztro (11) gondolkodik (83) idézget (37) jövő (27) képben (5) kiállítás (3) kocka (10) komikus (20) koncert (10) könyv (8) kreatív (15) külhon (12) lak (2) mindennapok (75) mobilkép (5) mozgókép (12) múlt (17) offer (14) párperc (36) pszf (28) reklám (6) sdf (3) snowsport (5) túra (2) vik (21) világ (38) zene (64) zöld (4) Címkefelhő

    Olimpia nyomában

    2009.02.15. 21:21 :: Franyek

    Axamer Lizum. A helyiek marha büszkék erre a síelő helyre, mert hogy itt már rendeztek olimpiát. Kettőt is! Az egyiket 1964-ben, a másikat 1976-ban. 1-2 dolog mondjuk árulkodik erről, de hát még is csak több, mint 30 éve annak. Jó hely, de annyira nem kimagaslóan.

    Amit különlegességként kiemelnék, az a hegycsúcsra felmenő vonat. Igen vonat, bár kinézetre inkább hasonlít egy fogaskerekűre, de a látszat csal. Nagyon szerettem, mert nem kellett rá sokat várni, és percek alatt felvitt a csúcsra. Igaz, párszor a tömeg túlontúl nagy volt, de nem fújt be a szél, nem kellett egy helyben fagyoskodni, és gyors volt. Ez az, még ilyet!

    Számomra meghökkentő dolgok pedig akadtak szép számmal:

    • Kutya rohangált a pálya közepén. (Gazdája meg síelt utána.)
    • Egy nő, egy csecsemővel (szerintem még egy éves se volt) a hátán síelt lefelé a hegyről.
    • Neon zöld kukás mellény, hátán egy kék kockában nagy T betű (magyarok tanulnak síelni)
    • Rengeteg 'hegymászó', akiket nevezhetnénk akár sífutóknak is, vagy nem tudom , hogy hogy. Lényeg, hogy szépen lassan mentek felfelé a hegyen. Olykor a pálya közepén, amit nagyon nem díjaztam.
    • Madarak 2000 méter fölött. Pár nap alatt aztán megfejtettük, hogy van ott nekik egy etető, és valószínűleg ezért vannak olyan sokan. Mindenesetre elég érdekes volt, mikor szakadt a hó, orrunkig nem láttunk és ezek meg ott csiripeltek, mintha tavasz lenne.

    Nem nevezném ezt a terepet egy nagy síparadicsomnak. Úgy egy nap alatt be lehet síleni az egészet. Második napra meg már könnyedén kiismeri magát az ember. Kivéeve engem, mert hogy van egy rész, ahol rengeteg piros pálya van nem messze egymástól. Fák nincsenek, csak felvonók, 1-2 tábal, cölöp és egyebek. Szóval összefolyik az egész. Magamhoz hűen volt szerencsém eltévedni, de nagy baj nem kerekedett az egészből, mert minden út lefelé ment, szóval no problem. Én meg ezen a héten rájöttem, hogy bárhonnan letudok jönni. Csak van amire, 10 perc kell, de akad amire egy óra. Az utóbbi már annyira nem élvezetes.

    Ezt a hely leginkább a tapasztaltabb, bátor síelőknek ajánlanám Rengeteg félig meddig kitaposott út van, ami alapjáraton nincsenek is rajta a térképen, de mivel fák csak az alsóbb szinteken akadályozzák a síelők útját, ezért lehet kalandozni. Ezt én mondjuk annyira nem kedvelem. Inkább szépen, lazán próbálok közlekedni, és jobb esetben, ha az időjárás engedi, gyönyörködöm a tájban. A kedvenc pályámról például nagyon szép volt a kilátás Innsbruckra.

    Innsbruck a lábaim előtt hever

    Kilátás a földről

    Libegünk

    2 komment

    Címkék: külhon offer snowsport

    A bejegyzés trackback címe:

    https://franyek.blog.hu/api/trackback/id/tr58945298

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.02.17. 08:02:27

    nő csecsemővel - durva, nemtom elképzelni, hogy van az a szuper ruha amiben nem fázik, az arca mondjuk. pláne, hogy még ugye nem is mozog annyira, csak a menetszél hűti
    kukás mellény, T betű - pff :D vagy lehet hogy angolok tanítanak! :)

    szuper képek egyébként!

    Franyek 2009.02.17. 10:25:23

    @sylverdevil:
    Amikor láttam őket, akkor nagyon szép idő volt, a nőnek meg a hátán volt a gyerek. Elég vastag kabát volt a gyereken, meg szerintem az a 'hordó' (nem tudom, hogy hívják) is elég vastag volt. A nő meg nem ment túl gyorsan. Engem inkább az akasztott meg, hogy bármikor bárki beleszállhat. Még ha nagyon jól síel, akkor is lehetnek barmok a pályán, akik véletlen őt szúrják ki.

    Képek: Köszönöm ;) Innen szeretnék köszönetet mondani annak a 2 napos jó időnek. Nélküle ez nem jöhetett volna létre :)
    süti beállítások módosítása